Отворене радионице

Сваког дана од 10 до 22 часа

За млађе посетиоце, али и осталу радозналу публику, ЦПН jе организовао пет различитих радионица коjима посетиоци могу да се прикључе у било ком тренутку:

Роботска рука

Изађите из Центра за промоцију науке са роботском руком. Млади роботичари ће вас водити кроз развојни процес, од реализације једног прста до целе руке. После ове радионице руку ћете моћи сами да направите и без наше помоћи.

Говори као робот

Уколико сте као мали причали у вентилатор да бисте имали глас као робот, ово је права радионица за вас! Само, овде нема вентилатора, већ се све ради уз помоћ балона и сламчица. Захваљујући тим једноставним предметима звучаћете као прави робот.

Мој робот

Ако нисте имали свог робота дoсад, ово је идеална прилика да га направите. Можете га обликовати како желите. Будите оригинални! Од свакодневних материјала који се могу наћи у нашој околини и уз помоћ мало маште израдите неодољиве роботе. На овај начин не само да ћете ући у свет интелигентних машина већ ћете помоћи и у очувању животне средине.

Електроробот

Направите робота који црта или се креће невероватном брзином. Уз помоћ једноставне електронике ваш роботић ће правити слике попут малог сликара или трчати брзо као бубашваба. Омогућићете електророботу једноставно кретање, и дати му облик и изглед. Заинтересовани ће научити нешто више о електромоторима и на који начин могу да споје науку и уметност.

Велики робот

Радионица која је предвиђена за већи број учесника као један од циљева има и развијање тимског духа. У групи ће се радити на осмишљавању, изради и украшавању велике фигуре робота. На крају манифестације сви радови ће бити изложени, а публика ће изабрати најоригиналнији.