Школске радионице

27. септембар – 12. октобар
Радним данима од 11 до 16 часова

За основце и средњошколце ЦПН jе припремио групне радионице на коjе се долази организовано. За више информациjа и приjављивање за учешће погледаjте адресу: http://prijave.cpn.rs/robotika-radionice

Лего роботи I

Учесници ће од лего коцкица састављати потпуно функционалног робота. Кроз радионицу ће научити о принципима функционисања рада машина и о њиховој аналогији са живим бићима (сензори = чула, мотори = мишићи, рачунар = мозак).

Лего роботи II

Уз помоћ Лего едукационог сета учесници могу да направе робота и да га испрограмирају тако да он извршава њихове наредбе. Такође уче да користе софтвер помоћу кога ће задавати инструкције роботу, а упознају се и са радом сензора и мотора. Лего роботи су узбудљив начин да се заинтересованима приближе наука, технологија, ижењерство и математика.

Електроробот

Сваки робот је електромеханичка машина. Учесници ће научити да повезују електромотор са батеријом и тако покрену робота. Када савладају технички део, почињу да се баве украшавањем робота.

Робо-сет

Креативна радионица која се реализује кроз теоријски и практични део изводи се помоћу сета конструкционог материјала. Он омогућава градњу четри модела: два за индивидуални рад, и два за рад у паровима. Учесници радионице ће научити да праве модел интерфејса са излазима, модел показивача праваца, модел семафора, као и модел трчећег светла.